Toelichting werking en wat te doen met de voordelen van de Heatfan doormiddel van verschillende vragen.


FAQ HeatFan

De Heatfan is 38,8 cm lang. Hieronder alle andere afmetingen:

Afmetingen Heatfan

Wij geven 2 jaar lang garantie op alle radiator ventilatoren van Heatfan. Echter zijn ze ontworpen om nog veel langer mee te gaan. Alle componenten zijn ontwikkeld met een minimale levensduur van 50.000 uur.

Dit betekend als de Heatfan 50% in continue gebruik is, de radiator ventilatoren 11,5 jaar lang meegaan.

De radiatorventilatoren van Heatfan verbruiken 1 kWh per jaar. Dit komt neer op zo’n € 0,25 per Heatfan per jaar. Dit is te verwaarlozen tegenover de opbrengsten.

De Heatfan is super stil, onder 20 dB. Om even een beeld te geven hoeveel dit is. Een tikkende klok maakt 30 dB aan geluid. Het vallen van een boomblad is 10 dB. De Heatfan zal dus ergens hiertussen aan geluid maken. En zal dus eigenlijk in iedere situatie niet als storend worden ondervonden.

Uitgaande temperatuur Ketel

De uitgangstemperatuur middels het programma van de ketel kan worden ingesteld staat in de gebruiksbeschrijving van het product. Dit kunt U zelf doen, maar kan dit ook tijdens de jaarlijkse controle door de specialist laten doen. Meer dan 1 minuut mag dit niet kosten.

Kunt U geen wegwijs uit de gebruiksbeschrijving, mail ons het keteltype en wij doen een poging om uit de gebruiksbeschrijving te komen en U te informeren.

De efficiëntie van de meeste ketels bestaat onder andere uit het voorverwarmen van het retourwater door de energie/warmte die zich in de rookgassen van het verbrandde gas bevindt, middels een warmtewisselaar.

Deze warmte /energie wordt minimaal afgegeven aan het retourwater wanneer het rookgas door de warmtewisselaar omhoog stroomt. Een veel groter deel van de energie wordt afgegeven wanneer de waterdamp in de rookgassen neerslaat als condens.

De uitgangstemperatuur bij de meeste ketels staat tussen de 75 tot 90 graden. Met de Heatfan kan deze doorgaans worden teruggezet met circa 15 graden naar 60 tot 65 graden C. Samen met de Heatfan wordt dan alsnog de oorspronkelijke capaciteit bereikt.

Met het lager zetten van de uitgangstemperatuur van de Ketel/boiler, is het retour gepompte water vanaf de radiatoren naar de ketel ook vanzelfsprekend kouder en is condensvorming en de efficiëntie gewaarborgd.

Deze efficiëntie werkt dubbelop. Ten eerste hoeft de warmte niet te worden gegenereerd bij door de verbranding van gas en daarbij zijn er ook verliezen bij de energieoverdracht van het gas naar het verwarmen van het water ook met verliezen gepaard.

Besparingen van 15 tot 20 % met uitschieters naar tot 30% op de hoeveelheid gas voor het verwarmen van het huis is een reëel verwachtingspatroon.

1. Sneller warm

Ten eerste kunt U genieten van het sneller verwarmen van de ruimte en zal uw ketel met een grotere intervallen aanslaan en dus gedurende kortere perioden efficiënter het water opwarmen voor de verwarming. Naast het comfort zal dit een geringe gas vermindering betekenen.2. Kleinere of minder radiatoren

Aangenomen dat de huidige type en hoeveelheid radiatoren passend zijn voor de verwarming van de ruimte, kunt U er ook voor kiezen om de capaciteit van uw radiatoren te verminderen, door ofwel andere typen, of zelfs een radiator weg kunnen halen, zodat uw ruimte meer naar uw wens kan worden ingericht.3. Ga voor besparing

Een andere optie en wellicht de meest toepasbare optie, is het terugbrengen van de warmte capaciteit van de radiatoren naar de oorspronkelijke capaciteit – dus van voor de Heatfan -. Hierbij wordt aangenomen dat de eerdere capaciteit aansluit bij uw warmte behoefte.
Dit terugzetten van de capaciteit kan door de aanvoertemperatuur vanaf de ketel lager in te stellen. Dit levert efficiëntie op.

De Heatfan zuigt, duwt en versnelt de lucht langs de radiator. Hierdoor stroomt er meer koelere lucht langs de radiator in vergelijk met de beschreven natuurlijke convectie. De warmte uitwisseling met de lucht in de ruimte neemt aanmerkelijk toe, in verhouding zelfs meer bij de lagere temperaturen.
Tests geven aan dat de warmte afgiftecapaciteit met 15 tot 20% toeneemt
(afhankelijk van de specifieke situatie, maar dat is volkomen logisch.)De Heatfan staat al aan bij circa 27 graden C en af bij 26 graden C. Dit betekent dat vrijwel direct de warmte uitwisseling wordt gestimuleerd ook wanneer de natuurlijke convectie gering is, wat ook weer positief bijdraagt.

Het elektrisch verbruik van de Heatfan en de adapter is minimaal en zal maximaal 1 kWh per jaar zijn.

Bestaande radiatoren stralen warmte uit en verwarmen de lucht die langs de platen en ribben van de verwarming stroomt. Deze lucht wordt verwarmt en zet uit. Omdat deze lucht lichter is dan de koudere aanwezige lucht in de ruimte, stijgt de warme lucht op. Dit principe wordt convectie genoemd en een luchtcirculatie komt tot stand in de ruimte.

Tijdens het opstijgen van de warmere lucht wordt de warmte afgegeven, koelt af en daalt weer vervolgens, wordt weer opgewarmd en stijgt weer op. Het proces herhaalt zich. Op deze manieren verwarmt het warme water dat door de radiatoren/convectoren (warmte-uitwissellaars) stroomt de ruimte.

Dit natuurkundige proces van het opstijgen van de warme lucht gaat met een bepaalde snelheid, mede afhankelijk van het verschil in temperatuur tussen de verwarmde lucht door de radiator en de temperatuur van de lucht rondom de radiator.

Toch nog vragen?

Contact Ons

Warmtesensor Ingebouwde warmtesensor op 0,1 graad accuraat.
Wanneer de kachel aanstaat gaat de Heatfan aan.
Extra luchttoevoer Door de extra gleuven tussen de ventilatoren
Wordt er extra veel warme lucht omhoog geblazen.
In het zwart en het wit! De radiator ventilatoren van Heatfan
zijn nu beschikbaar in twee kleuren!
Stil. De Heatfan radiator ventilatoren zijn
onwijs stil! De Heatfan zal je niet horen!
Beweegbare hoekstukken De Heatfan is geschikt voor elke radiator.
Dit komt doordat de hoekstukken zijn te verzetten.
Zonder enige extra opzetstukken!
Bestel direct!