De handleiding wordt meegezonden bij uw bestelling. Wilt u de handleiding liever online lezen?
Dat kan door hier te klikken!
HQ (retouradres):
Garderbroekerweg 134
3774JH Kootwijkerbroek
Email: info@heatfan.eu
Tel: 0297 255 193
Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09:00-17:00
Magazijn:
Industrieweg 14A
1422AJ, Uithoorn
Heeft u vragen of wilt u gezellig langskomen om uw product op te halen? Neem contact met ons op en we plannen direct een afspraak in!
Lees alstublieft eerst onze veelgestelde vragen voordat u ons een bericht stuurt. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!
Uitgebreide informatie over de Heatfan Smart Sensor & Smart Controller is hier te vinden.
Radiator
Over het algemeen worden de Heatfans vrijwel altijd onderin de radiator gemonteerd en de smart sensor/controller bovenin.
De meegeleverde 125 cm kabel kunt u door de radiator naar beneden laten lopen en aan de Heatfan koppelen.
Hierdoor zitten de Heatfans niet in het zicht en kan de smart sensor/controller goed schakelen op de temperaturen bovenin de radiator.
Convector
Voor zowel een muur-convector als een convectorput is de montage plat bovenop.
Het wordt afgeraden om de Heatfans met de klikbare hoekstukken op pootjes bovenop de convector te monteren omdat er dan valse lucht aangezogen kan worden.
Onder de convector kunnen de Heatfans wel op pootjes gezet worden.
De handleiding wordt meegezonden bij uw bestelling. Wilt u de handleiding liever online lezen?
Dat kan door hier te klikken!
De breedte van de Heatfan is 7 cm, maar door de klikbare hoekstukken heeft de Heatfan maar 2,5 cm nodig en past dus op elke radiator.
De lengtes van de Heatfan 3, 4 en 5 vindt u hieronder:
De Heatfan 3 = 32 cm
De Heatfan 4 = 39 cm
De Heatfan 5 = 46 cm
De voeding is standaard 200cm. Deze is te verlengen met een koppelstuk + doorlinkkabel om zo een lengte naar keuze te kunnen bereiken.
De Heatfan past op elke radiator*. Zowel plaatradiatoren met 1, 2 of 3 platen, muurconvectoren en convectorputten.
* Kolomradiatoren (gietijzer) zijn niet erg geschikt. Hoewel het wel mogelijk is, is de montage vrij improviserend.
1. Snellere opwarming van de ruimte en meer comfort
Als u thuis komt in een koud huis, is het dankzij de heatfans radiatorventilatoren in een half uur weer warm!
Radiatoren krijgen door heatfans een 15% tot 20% hogere capaciteit. De warme lucht verspreidt zich sneller en beter in de ruimte, waardoor het snel weer comfortabel is.
2. Kleinere radiatoren of minder radiatoren
Wilt u uw huis anders inrichten of staat er een radiator in de weg?
Als het huidige type radiator en het aantal radiatoren voldoende zijn voor de verwarming van uw ruimten, kunt u bij gebruik van heatfans ook kiezen om andere of kleinere radiatoren aan te schaffen, of om een radiator weg te halen.
3. Besparing op gasverbruik
Een radiator met Heatfans geeft bij een lagere temperatuur (minstens) evenveel warmte af als bij een hogere temperatuur zonder Heatfans.
De meest toepasbare optie is het verlagen van de temperatuur van de radiatoren, dus van uitgangstemperatuur van uw HR-ketel. Het voordeel daarvan is dat uw ketel dan efficiënter en zuiniger is, en dat hij met grotere tussenpozen aanslaat en gedurende kortere perioden efficiënter het water verwarmt. Anders gezegd: uw ketel brandt minder vaak en korter.
Door de hogere efficiëntie van uw ketel kunt u 15 tot 20% (soms zelfs 30%) besparen op het gasverbruik voor het verwarmen van uw ruimten.
Wij geven 2 jaar lang garantie op alle radiatorventilatoren van Heatfan. Maar ze zijn ontworpen om veel langer mee te gaan.
Alle componenten zijn ontwikkeld voor een minimale levensduur van 50.000 uur.
Dit betekent dat de Heatfan radiatorventilatoren 11,5 jaar lang meegaan, als ze 50% van de tijd aan staan.
Door de warmtesensor gaat een Heatfan automatisch aan bij een temperatuur van 27°C en weer uit bij een temperatuur van 26,5°C. Een Heatfan draait dus alleen als de radiator warm is. Het verbruik is ongeveer 1 kWh per jaar, wat neerkomt op ongeveer € 0,25 per Heatfan per jaar. Dat is te verwaarlozen tegenover de opbrengsten.
De Heatfan is super stil, onder 20 dB. Om even een beeld te geven hoeveel dit is. Een tikkende klok maakt 30 dB aan geluid. Het vallen van een boomblad is 10 dB. De Heatfan zal dus ergens hiertussen aan geluid maken. En zal dus eigenlijk in iedere situatie niet als storend worden ondervonden.
De uitgangstemperatuur middels het programma van de ketel kan worden ingesteld staat in de gebruiksbeschrijving van het product. Dit kunt U zelf doen, maar kan dit ook tijdens de jaarlijkse controle door de specialist laten doen.
Meer dan 1 minuut mag dit niet kosten.
Kunt U geen wegwijs uit de gebruiksbeschrijving, mail ons het keteltype en wij doen een poging om uit de gebruiksbeschrijving te komen en U te informeren.
De efficiëntie van de meeste ketels bestaat onder andere uit het voorverwarmen van het retourwater door de energie/warmte die zich in de rookgassen van het verbrandde gas bevindt, middels een warmtewisselaar.
Deze warmte /energie wordt minimaal afgegeven aan het retourwater wanneer het rookgas door de warmtewisselaar omhoog stroomt. Een veel groter deel van de energie wordt afgegeven wanneer de waterdamp in de rookgassen neerslaat als condens.
De uitgangstemperatuur bij de meeste ketels staat tussen de 75 tot 90 graden. Met de Heatfan kan deze doorgaans worden teruggezet met circa 15 graden naar 60 tot 65 graden C. Samen met de Heatfan wordt dan alsnog de oorspronkelijke capaciteit bereikt.
Met het lager zetten van de uitgangstemperatuur van de Ketel/boiler, is het retour gepompte water vanaf de radiatoren naar de ketel ook vanzelfsprekend kouder en is condensvorming en de efficiëntie gewaarborgd.
Deze efficiëntie werkt dubbelop. Ten eerste hoeft de warmte niet te worden gegenereerd bij door de verbranding van gas en daarbij zijn er ook verliezen bij de energieoverdracht van het gas naar het verwarmen van het water ook met verliezen gepaard.
Besparingen van 15 tot 20 % met uitschieters naar tot 30% op de hoeveelheid gas voor het verwarmen van het huis is een reëel verwachtingspatroon.
1. Sneller warm
Ten eerste kunt U genieten van het sneller verwarmen van de ruimte en zal uw ketel met een grotere intervallen aanslaan en dus gedurende kortere perioden efficiënter het water opwarmen voor de verwarming. Naast het comfort zal dit een geringe gas vermindering betekenen.
2. Kleinere of minder radiatoren
Aangenomen dat de huidige type en hoeveelheid radiatoren passend zijn voor de verwarming van de ruimte, kunt U er ook voor kiezen om de capaciteit van uw radiatoren te verminderen, door ofwel andere typen, of zelfs een radiator weg kunnen halen, zodat uw ruimte meer naar uw wens kan worden ingericht.
3. Ga voor besparing
Een andere optie en wellicht de meest toepasbare optie, is het terugbrengen van de warmte capaciteit van de radiatoren naar de oorspronkelijke capaciteit – dus van voor de Heatfan -. Hierbij wordt aangenomen dat de eerdere capaciteit aansluit bij uw warmte behoefte.
Dit terugzetten van de capaciteit kan door de aanvoertemperatuur vanaf de ketel lager in te stellen. Dit levert efficiëntie op.